Slika

Informacijski viri

 

Prenovljeni portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani

Portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (DiKUL) ima novo podobo. Predvsem je možno veliko hitrejše iskanje. Portal še nima nameščenih vseh funkcionalnosti, zato je možno, da bo v prvih dneh delovanja (do konca tega tedna) še prihajalo do občasnih motenj. Prav tako je možno, da nekatere povezave še ne delujejo pravilno. Uporaba osebnih profilov zaenkrat ni možna, je pa možna prijava preko oddaljenega dostopa za delo od doma. Prav tako še ni v celoti urejen prevod uporabniškega vmesnika.

O vseh sprememba in morebitnih težavah vas bomo obveščali na tem mestu. V primeru, da ne morete dostopati do portala ali se prijaviti preko oddaljenega dostopa, nas lahko pokličete na tel. 041 756 308 ali nam pišete na dikul-helpclear (clear aclear tclear )clearctk.uni-lj.si.

Portal je dostopen na naslovu http://dikul.uni-lj.si.

 

VZAJEMNI KATALOG - COBISS/OPAC (Kooperativni online bibliografski sistemi in servisi): Cobiss, Bibliografije raziskovalcev

AGRIS, CAB, FSTA idr.  (dostop je prost za člane konzorcija), podrobnosti.

Web of Science - baze podatkov z indeksi citiranost.

 

 

POLNA BESEDILA ČLANKOV:

      e-revije (dostop UL, CTK, NUK) in e-knjige

 Več ...

         PODATKOVNE ZBIRKE 

WAICENT - svetovni kmetijski informacijski center (FAO)

 

 

Oddaljeni dostop

 Oddaljen dostop je na voljo uporabnikom BF (aktivnim članom - zaposlenim in študentom s podaljšanim članstvom). Za dostop potrebujete vpisno številko izkaznice ali študentske izkaznice in geslo, ki ga uporabljate za pregled izposojenega gradiva ali podaljševanje v katalogu COBISS/OPAC. Za določitev gesla se oglasite v knjižnici Oddelka za lesarstvo, kjer ga bomo vnesli v evidenco.

Več o tem ...

Pri uporabi e-virov morate spoštovati zavezujoče licenčne omejitve: elektronski članki so namenjeni le vaši osebni rabi, dolžni ste spoštovati licenčna pravila njihovih ponudnikov oz. založnikov.